7 dec 2020 woord en zijn betekenis.jpg Hoe communiceren we dan schriftelijk met onze handen en voeten? Hoe communiceren we dan schriftelijk met onze handen en voeten?
1 dec 2020 quisiera ser.jpg Over het lied ‘Quisiera ser tan alta(o) como la luna’ uit deel 0 Over het lied ‘Quisiera ser tan alta(o) como la luna’ uit deel 0
1 dec 2020 downloads.jpg Aanpassingen op de website van Juan y Rosa Aanpassingen op de website van Juan y Rosa
1 dec 2020 woord en zijn betekenis.jpg Nieuwe artikelen, blogs over taal enzo Nieuwe artikelen, blogs over taal enzo
1 dec 2020 Zambombas Cadeau tips en ideeën om te doen voor de leerlingen van 'Juan y Rosa' Cadeau tips en ideeën om te doen voor de leerlingen van 'Juan y Rosa'
1 dec 2020 week van de hoogbegaafdheid.jpg De Week van de Hoogbegaafdheid vindt plaats van 6 t/m 14 maart 2021 De Week van de Hoogbegaafdheid vindt plaats van 6 t/m 14 maart 2021
nieuws juan en rosa.jpg
Nieuws voor de leerling Spaans 25 sep 2015

@Don_Toro_ op Twitter

Een van de laatste tweets van Don Toro ging over ‘Pinocho’. Op YouTube kun je filmpjes vinden van ‘Pinocho’. Leuk om te luisteren naar het Spaans en het Spaans te kunnen lezen eronder. Je kunt de ondertiteling aan zetten.

Tweet:

“Puedes encontrar más películas de Pinocho en YouTube. Pon los subtítulos y ¡vamos a disfrutar!”

 

Zullen we samen gaan koken ter ere van het feest ‘La Mercè’?

Afgelopen week was het groot feest in Barcelona ter ere van hun patroonheilige La Mercè. Een heel bekend gerecht voor Cataluña is ‘pa amb tomàquet’ oftewel ‘pan con tomate’. Het is brood met tomaat ingewreven.

Dit recept komt van de website 'Barcelona met Marta’, met de mooie beschrijving:

“Brood en tomaat, hoe zoiets eenvoudigs en zonder poespas zo onmisbaar is geworden is een van de grote raadsels van de Catalaanse keuken. Pa amb tomàquet kent iedereen in Catalonië en is een symbool van nationale identiteit.”

Rooster het in sneetjes gesneden stokbrood los van elkaar. Snijd 4 knoflookjes doormidden en 4 rijpe tomaten. Wrijf de broodjes als ze nog warm zijn in met eerst de knoflook en dan de tomaat. Doe er nog een beetje zout en olijfolie op voor de smaak. En klaar! ¡Que aprovecha!