28 feb 2024 20231208_121339.jpg Langs het strand van el Palo, Málaga Langs het strand van el Palo, Málaga
28 feb 2024 jazmín.png "Jazmín en España" "Jazmín en España"
21 dec 2023 20231208_113116.jpg Zomaar op een suikerzakje Zomaar op een suikerzakje
21 dec 2023 week van hoogbegaafdheid 2024.png Week van de hoogbegaafdheid Week van de hoogbegaafdheid
21 dec 2023 kop artikel talentaamloos-1.png Uitdagende projecten op de basisschool Uitdagende projecten op de basisschool
21 dec 2023 navidad calle larios.png Kerstsfeer in Málaga Kerstsfeer in Málaga
Zes jaar Spaans
Zes jaar Spaans op de basisschool 26 mei 2015

De leermethode Juan y Rosa is uitgegroeid tot een complete leermethode voor de gehele basisschoolperiode. Dit betekent dat de leerlingen al vanaf groep 3 kennis kunnen maken met het Spaans als extra taal. In groep 3 kunnen ze beginnen na de herfstvakantie en/of als ze kennis hebben van de klank-lettercombinatie van het Nederlands. Elk deel bevat voldoende lesstof om minimaal twee jaar Spaans mee te leren.

  • Deel 0 is een kennismaking met het Spaans als vreemde taal. In dit deel speelt het niveau nog geen rol en wordt de leerling niet op kennis getoetst. De leerling leert om te gaan met leertools en leerstrategieën.
  • Deel 1 biedt de leerling het Spaans aan op het vergelijkbare niveau A1 van het Europees Referentie Kader (ERK). De leerling maakt zelf verschil in snelheid van het Spaans leren en op welk niveau hij/zij Spaans wilt leren. De lesstof gaan over het dagelijks gesprek van vier kinderen tussen de acht en elf jaar. 
  • Deel 2 biedt de leerling het Spaans aan op het vergelijkbare niveau A2 van het ERK. De leerling wordt op dezelfde wijze uitgedaagd als in deel 1 om op eigen snelheid en niveau te differentiëren in de groep. De lesstof gaat over het contact tussen Juan y Rosa die elkaar vertellen over alle regio’s in Spanje. Op aardrijkskundig, historisch en cultureel gebied krijgen de leerlingen informatie over Spanje.
 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren