12 okt 2017 Vota por Sí.jpg Een bezoek aan Tarragona Een bezoek aan Tarragona
12 okt 2017 Tarragona anfiteatro.jpg Twitter met Don Toro Twitter met Don Toro
8 jun 2017 staatsexamen Spaans.jpg Begeleiding staatsexamen Spaans Begeleiding staatsexamen Spaans
7 jun 2017 wrts.jpg Nieuwe WRTS woordenlijsten van Juan y Rosa Nieuwe WRTS woordenlijsten van Juan y Rosa
7 jun 2017 Pegatinas.jpg Vel met stickers gratis bij elk besteld werkboek deel 1 Vel met stickers gratis bij elk besteld werkboek deel 1
7 jun 2017 Las Águilas del Flamenco.jpg “Alle informatie over Flamenco” “Alle informatie over Flamenco”
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!