7 jun 2017 Edmodo.jpg Edmodo, de digitale omgeving van Juan y Rosa Edmodo, de digitale omgeving van Juan y Rosa
7 jun 2017 informatie in Eindhoven.jpg Informatiemiddagen in juni, juli en september Informatiemiddagen in juni, juli en september
7 jun 2017 Mercado Central.jpg Twitter met Juan y Rosa Twitter met Juan y Rosa
7 jun 2017 La Chana.jpg Culturele Spaanse filmhuis films van dit moment Culturele Spaanse filmhuis films van dit moment
7 jun 2017 paella valenciana.jpg Maak ook een originele paella valenciana Maak ook een originele paella valenciana
7 jun 2017 chicos en una procesión en Valencia.jpg Twitter met Don Toro Twitter met Don Toro
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!