11 okt 2013 DSC00262.JPG Voorlichtingen/workshops over Juan y Rosa Voorlichtingen/workshops over Juan y Rosa
10 okt 2013 6_xx_1_1.jpg Juan y Rosa nieuws Juan y Rosa nieuws
9 okt 2013 JR4.jpg Derde netwerkbijeenkomst 'Spaans op de basisschool' Derde netwerkbijeenkomst 'Spaans op de basisschool'
7 okt 2013 JR4.jpg Persbericht over Nationaal Onderwijsakkoord Persbericht over Nationaal Onderwijsakkoord
5 okt 2013 JR4.jpg Op zoek naar subsidies en bijdragen, check bij uw gemeente Op zoek naar subsidies en bijdragen, check bij uw gemeente
2 okt 2013 Klaar voor de start.jpg Kinderboekenweek Kinderboekenweek
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!

 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren