8 jul 2016 Panjote.jpg El Panjote El Panjote
8 jul 2016 prezi-edmodo app.jpg De digitale omgeving van Juan y Rosa De digitale omgeving van Juan y Rosa
11 mei 2016 Kaulane Huisman.jpg Het sprookje uit Soy Don Toro is prachtig geïllustreerd door Kaulane Huisman Het sprookje uit Soy Don Toro is prachtig geïllustreerd door Kaulane Huisman
11 mei 2016 Edmodo.jpg Taalportfolio voor de Juan y Rosa leerlingen Taalportfolio voor de Juan y Rosa leerlingen
11 mei 2016 Romería del Rocío.JPG Romería del Rocío Romería del Rocío
11 mei 2016 Hogueras de San Juan.jpg Hogueras de San Juan Hogueras de San Juan
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!

 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren