6 nov 2015 Tessa Kieboom 1.jpg Lezing van Tessa Kieboom over hoogdbegaafdheid Lezing van Tessa Kieboom over hoogdbegaafdheid
6 nov 2015 Prezi (2).jpg Wat is een Prezi? Wat is een Prezi?
14 okt 2015 Irene Álvarez  Federico Ordoñez 3.jpg Flamenco uitvoering door Theater Lux Nijmegen Flamenco uitvoering door Theater Lux Nijmegen
6 okt 2015 boeken.jpeg Leuke leesboekjes voor de beginnende lezer Leuke leesboekjes voor de beginnende lezer
25 sep 2015 movies.jpg TIP! Romaanstalige films in het filmhuis op dit moment TIP! Romaanstalige films in het filmhuis op dit moment
25 sep 2015 juan en rosa zitten op muur 2.png 10 jaar Juan y Rosa! 10 jaar Juan y Rosa!
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!