7 dec 2015 El Club 2.jpg Filmhuis film "El club" Filmhuis film "El club"
7 dec 2015 Kinderpanel.jpg Idee voor het inzetten van de hoogbegaafden groep op uw school Idee voor het inzetten van de hoogbegaafden groep op uw school
7 dec 2015 Facebook dec  2015 Juan y Rosa (2).png Navidad en Sevilla para los niños (Kerst in Sevilla voor kinderen) Navidad en Sevilla para los niños (Kerst in Sevilla voor kinderen)
7 dec 2015 Twitter Don Toro.jpg Twitter met Don Toro Twitter met Don Toro
7 dec 2015 GHF.jpg Twitter met Juan y Rosa Twitter met Juan y Rosa
6 nov 2015 domino 1.jpg Hulp bij het leren van Spaans Hulp bij het leren van Spaans
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!