10 nov 2013 dia de la hispanidad2.jpg Día de la Hispanidad Día de la Hispanidad
2 nov 2013 JR4.jpg Dag van de onafhankelijkheid in Cataluña Dag van de onafhankelijkheid in Cataluña
31 okt 2013 mercado2.jpg Mercado en Alicante Mercado en Alicante
25 okt 2013 DSC00264.JPG Spaanse film: Blancanieves Spaanse film: Blancanieves
17 okt 2013 JR4.jpg Woordjes leren met behulp van een site Woordjes leren met behulp van een site
15 okt 2013 shutterstock_152908607.jpg Proefles voor de allerjongsten Proefles voor de allerjongsten
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!