17 feb 2020 san valentín.jpg Cultuur en taal Cultuur en taal
21 dec 2019 Dia1.JPG Kerstgroet Kerstgroet
17 dec 2019 edmodo.png Meer over Edmodo, de digitale omgeving van Juan y Rosa Meer over Edmodo, de digitale omgeving van Juan y Rosa
17 dec 2019 banner week v hoogbegaafdheid JyR.png Nieuwe conferenties en wat voortkwam uit de vorige Nieuwe conferenties en wat voortkwam uit de vorige
17 dec 2019 blog en andere interessante webpagina's.png Blog en andere interessante webpagina's Blog en andere interessante webpagina's
17 dec 2019 20201217_144703.jpg Extra uitdaging tijdens de lockdown Extra uitdaging tijdens de lockdown
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!