20 okt 2014 Europees platform.jpg Indienen van voorstellen 2015 in het Erasmus+ programma geopend! Indienen van voorstellen 2015 in het Erasmus+ programma geopend!
1 sep 2014 Kzieje!.jpg Kzieje! Kzieje!
1 sep 2014 Iris Suyapa Lopez.jpg Wie wil er schrijven aan Iris Suyapa Lopez? Wie wil er schrijven aan Iris Suyapa Lopez?
30 aug 2014 Facebookjyr.jpg Facebook van Juan y Rosa Facebook van Juan y Rosa
30 aug 2014 hulpwebsite.jpg Woordjes leren hulpwebsite Woordjes leren hulpwebsite
30 aug 2014 soydontoro.jpg Youtubes die gemaakt zijn voor het nieuwe deel 0: ‘Soy Don Toro’ Youtubes die gemaakt zijn voor het nieuwe deel 0: ‘Soy Don Toro’
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!