10 mei 2021 podcasts.jpg Podcasts over Hoogbegaafdheid Podcasts over Hoogbegaafdheid
10 mei 2021 san isidro labrador.jpg Mei-tips en ideeën om te doen voor de leerlingen van Juan y Rosa Mei-tips en ideeën om te doen voor de leerlingen van Juan y Rosa
8 mrt 2021 Leerlingpakketten.jpg Nieuws over de leermethode Nieuws over de leermethode
8 mrt 2021 week van de hoogbegaafdheid.jpg Deze week is de Week van de Hoogbegaafdheid Deze week is de Week van de Hoogbegaafdheid
8 mrt 2021 Artikel leerling mrt.jpg Tips en ideeën voor de leerlingen van 'Juan y Rosa' Tips en ideeën voor de leerlingen van 'Juan y Rosa'
15 feb 2021 Didactiek TASC.jpg "De gemiddelde leerling voorbij" "De gemiddelde leerling voorbij"
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!