11 mei 2016 Ana Morales april 2016.jpg Twitter met Juan y Rosa Twitter met Juan y Rosa
11 mei 2016 Dominodoos.jpg Doosjes maken voor de spellen van Juan y Rosa Doosjes maken voor de spellen van Juan y Rosa
11 mei 2016 lechuga mixta.jpg Maak een zomers gerecht: Ensalada de Higos y Queso de Cabra Maak een zomers gerecht: Ensalada de Higos y Queso de Cabra
11 mei 2016 Córdoba.jpg Twitter met Don Toro Twitter met Don Toro
15 apr 2016 Kazimierz Dabrowski (1902-1980) Het ontbrekende puzzelstukje om de hoogbegaafde beter te begrijpen Het ontbrekende puzzelstukje om de hoogbegaafde beter te begrijpen
9 feb 2016 Edmodo.jpg Taalportfolio voor de Juan y Rosa leerlingen Taalportfolio voor de Juan y Rosa leerlingen
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!