22 nov 2023 2e deel op de muur in Alicante.png Tweede deel op een muur in Alicante Tweede deel op een muur in Alicante
22 nov 2023 man van la mancha.png Musical met Huub van der Lubbe als Don Quichot Musical met Huub van der Lubbe als Don Quichot
15 okt 2023 banner StudyGo en JyR.png StudyGo, de vernieuwde WRTS oefen-applicatie (deel 2) StudyGo, de vernieuwde WRTS oefen-applicatie (deel 2)
10 okt 2023 20240415_075936.jpg Artikel in september nummer van FOCO Artikel in september nummer van FOCO
1 okt 2023 deel 1 spreuk op de muur.png Op een muur in Alicante vond ik deze tekst. Op een muur in Alicante vond ik deze tekst.
1 sep 2023 Prezi h1.png Nieuws over het werken met de Prezi's Nieuws over het werken met de Prezi's
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!