10 sep 2019 edmodo.png Edmodo, de digitale omgeving van Juan y Rosa Edmodo, de digitale omgeving van Juan y Rosa
10 sep 2019 Nederlandse versie 3 delen+klein.jpg De zes-jarige leerlijn: over het gebruik en de onderliggende principes De zes-jarige leerlijn: over het gebruik en de onderliggende principes
10 sep 2019 digitaal JyR.png Het digitaliseren van de leermethode Het digitaliseren van de leermethode
10 sep 2019 Dolor y gloria.png Dolor y gloria Dolor y gloria
10 sep 2019 2019-07-01 21.37.07.jpg Juan y Rosa in de social media Juan y Rosa in de social media
10 sep 2019 Stichting hoogbegaafd.png Congressen in de planning Congressen in de planning
paella.jpg
Paella de Juan y Rosa 8 jul 2016

Paella de Juan y Rosa

Je hebt nodig:

  • 1 pond poulet en 2 ons blokjes ham
  • zout
  • blik tomaten met sap
  • 8 dl. bouillon
  • 4 el. olijfolie
  • saffraanpoeder (of kurkuma) en paprikapoeder
  • 400 gram risottorijst (grove rijst)
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • paprika in reepjes
  • pan met deksel

Doe de olijfolie in een grote pan en bak de poulet bruin, voeg de tomaten uit blik toe en een beetje zout en laat het even pruttelen. Nu de paprikapoeder en de rijst er door roeren en als de rijst glanst doe je de saffraan en de helft van de bouillon erbij. Op een gemiddeld hoog vuur laat je dit alles 10 minuten pruttelen. Als afwerking verdeel je de paprikareepjes, de doperwtjes en de blokjes ham in een mooi patroon over je gerecht, deksel op de pan en op een laag vuur nog eens 10 minuten laten gaar worden. Af en toe wat bouillon bijvoegen en voorzichtig de rijst proeven of die al gaar is. Zo ja…

¡La paella está lista para comer!