4 okt 2016 Talent september 2016.jpg Artikel in Talent: “Een plaats voor de hoogbegaafde in de groep” Artikel in Talent: “Een plaats voor de hoogbegaafde in de groep”
4 okt 2016 presenteren.jpg Bezoek aan de Carrousel in Eindhoven Bezoek aan de Carrousel in Eindhoven
4 okt 2016 Alicante van alle kanten.jpg Alicante van alle kanten Alicante van alle kanten
4 okt 2016 receta con aguacate.jpg Twitter met Don Toro Twitter met Don Toro
4 okt 2016 Pedro Almodóvar.jpg Twitter met Juan y Rosa Twitter met Juan y Rosa
15 aug 2016 Juan-Rosa - 100x70mm english version.jpg “Making the highly gifted child part of the group” “Making the highly gifted child part of the group”
nieuws juan en rosa.jpg
Nieuws voor de leerling Spaans 25 sep 2015

@Don_Toro_ op Twitter

Een van de laatste tweets van Don Toro ging over ‘Pinocho’. Op YouTube kun je filmpjes vinden van ‘Pinocho’. Leuk om te luisteren naar het Spaans en het Spaans te kunnen lezen eronder. Je kunt de ondertiteling aan zetten.

Tweet:

“Puedes encontrar más películas de Pinocho en YouTube. Pon los subtítulos y ¡vamos a disfrutar!”

 

Zullen we samen gaan koken ter ere van het feest ‘La Mercè’?

Afgelopen week was het groot feest in Barcelona ter ere van hun patroonheilige La Mercè. Een heel bekend gerecht voor Cataluña is ‘pa amb tomàquet’ oftewel ‘pan con tomate’. Het is brood met tomaat ingewreven.

Dit recept komt van de website 'Barcelona met Marta’, met de mooie beschrijving:

“Brood en tomaat, hoe zoiets eenvoudigs en zonder poespas zo onmisbaar is geworden is een van de grote raadsels van de Catalaanse keuken. Pa amb tomàquet kent iedereen in Catalonië en is een symbool van nationale identiteit.”

Rooster het in sneetjes gesneden stokbrood los van elkaar. Snijd 4 knoflookjes doormidden en 4 rijpe tomaten. Wrijf de broodjes als ze nog warm zijn in met eerst de knoflook en dan de tomaat. Doe er nog een beetje zout en olijfolie op voor de smaak. En klaar! ¡Que aprovecha! 

 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren