16 dec 2021 Frida Kahlo Cultureel Spaanse 'uitjes' op TV of in de bioscoop Cultureel Spaanse 'uitjes' op TV of in de bioscoop
16 dec 2021 Zambomba.jpg Feestelijke kerstliederen om samen te zingen Feestelijke kerstliederen om samen te zingen
25 okt 2021 hispanidad.png Op 12 oktober is het ‘el día de Hispanidad’ Op 12 oktober is het ‘el día de Hispanidad’
25 okt 2021 poeziepaleis.png Uitdaging voor de leerling Spaans Uitdaging voor de leerling Spaans
25 okt 2021 flamenco biennale.png Spaans culturele hoogstandjes Spaans culturele hoogstandjes
24 okt 2021 nieuwe normaal.png Het nieuwe gewoon voor de gebruikers van Juan y Rosa Het nieuwe gewoon voor de gebruikers van Juan y Rosa
lechuga mixta.jpg
Maak een zomers gerecht: Ensalada de Higos y Queso de Cabra 11 mei 2016

Maak deze heerlijke zomerse salade en verras je familie. Het is heel gemakkelijk te maken maar de combinatie van vijgen, frambozen en geitenkaas is verpletterend lekker:  ‘es muy sabroso’.

Alleen jij kunt hem maken, omdat hij in het Spaans staat beschreven:

Ingredientes para cuatro personas:

  • 200 gramos de lechuga mixta
  • 90 gramos de queso de cabra
  • 4 higos
  • media cebolla roja
  • media guindilla
  • 1 cuchara de miel
  • 2 cucharas de aceite de oliva
  • 1 cuchara de limón o de vinagre balsámico
  • sal y pimiento
  • 15 frambuesas
  •  (eventual 30 gramos de almendras)
     

Lava y desinfecta la lechuga mixta. - Trocéalas un poco con las manos, colócalas dentro de una ensaladera grande. - Corta el queso de cabra en trozos. - Lava los higos y córtalos en cuartos. - Incorpora a la lechuga junto con el queso de cabra.

Corta muy fina la cebolla. - Corta la guindilla en pequeños aritos. - Mezcla la miel, el aceite, el limón o vinagre, el sal y pimiento y incorpora también a la lechuga.

Distribuye entre la lechuga las frambuesas y las almendras.

¡Qué aproveche!