26 mei 2015 TASC Differentiëren in de groep met Juan y Rosa Differentiëren in de groep met Juan y Rosa
26 mei 2015 Soy Don Toro, werkboek Wie wil er Spaans leren? Wie wil er Spaans leren?
26 mei 2015 Leerstrategieën Juan y Rosa als middel om leerstrategieën te ontwikkelen Juan y Rosa als middel om leerstrategieën te ontwikkelen
26 mrt 2015 Nieuws over Juan y Rosa Facebook van Rosa Facebook van Rosa
26 mrt 2015 don Quijote Grote verschillen in uitdrukkingen in een taal Grote verschillen in uitdrukkingen in een taal
26 mrt 2015 OBS Pluspunt Nieuws uit het onderwijs over Spaans Nieuws uit het onderwijs over Spaans
lechuga mixta.jpg
Maak een zomers gerecht: Ensalada de Higos y Queso de Cabra 11 mei 2016

Maak deze heerlijke zomerse salade en verras je familie. Het is heel gemakkelijk te maken maar de combinatie van vijgen, frambozen en geitenkaas is verpletterend lekker:  ‘es muy sabroso’.

Alleen jij kunt hem maken, omdat hij in het Spaans staat beschreven:

Ingredientes para cuatro personas:

  • 200 gramos de lechuga mixta
  • 90 gramos de queso de cabra
  • 4 higos
  • media cebolla roja
  • media guindilla
  • 1 cuchara de miel
  • 2 cucharas de aceite de oliva
  • 1 cuchara de limón o de vinagre balsámico
  • sal y pimiento
  • 15 frambuesas
  •  (eventual 30 gramos de almendras)
     

Lava y desinfecta la lechuga mixta. - Trocéalas un poco con las manos, colócalas dentro de una ensaladera grande. - Corta el queso de cabra en trozos. - Lava los higos y córtalos en cuartos. - Incorpora a la lechuga junto con el queso de cabra.

Corta muy fina la cebolla. - Corta la guindilla en pequeños aritos. - Mezcla la miel, el aceite, el limón o vinagre, el sal y pimiento y incorpora también a la lechuga.

Distribuye entre la lechuga las frambuesas y las almendras.

¡Qué aproveche!