24 jun 2022 aangepast ib dag.jpg Het "Juan y Rosa" juni nieuws Het "Juan y Rosa" juni nieuws
24 jun 2022 presentje.jpg Het ‘Certificado’ gehaald? Vraag dan een presentje aan. Het ‘Certificado’ gehaald? Vraag dan een presentje aan.
24 jun 2022 ijssalon voor Juan y Rosa.png Ga jij een ijsje bestellen in het Spaans deze zomer? Ga jij een ijsje bestellen in het Spaans deze zomer?
24 jun 2022 helado de naranja.jpg Een fris drankje maken voor op het terras Een fris drankje maken voor op het terras
23 mei 2022 flyer IB-dag nieuw project Ruimtevaart.jpg Het ruimtevaartproject Het ruimtevaartproject
23 mei 2022 Cino+.png Het "Juan y Rosa" mei nieuws Het "Juan y Rosa" mei nieuws
lechuga mixta.jpg
Maak een zomers gerecht: Ensalada de Higos y Queso de Cabra 11 mei 2016

Maak deze heerlijke zomerse salade en verras je familie. Het is heel gemakkelijk te maken maar de combinatie van vijgen, frambozen en geitenkaas is verpletterend lekker:  ‘es muy sabroso’.

Alleen jij kunt hem maken, omdat hij in het Spaans staat beschreven:

Ingredientes para cuatro personas:

  • 200 gramos de lechuga mixta
  • 90 gramos de queso de cabra
  • 4 higos
  • media cebolla roja
  • media guindilla
  • 1 cuchara de miel
  • 2 cucharas de aceite de oliva
  • 1 cuchara de limón o de vinagre balsámico
  • sal y pimiento
  • 15 frambuesas
  •  (eventual 30 gramos de almendras)
     

Lava y desinfecta la lechuga mixta. - Trocéalas un poco con las manos, colócalas dentro de una ensaladera grande. - Corta el queso de cabra en trozos. - Lava los higos y córtalos en cuartos. - Incorpora a la lechuga junto con el queso de cabra.

Corta muy fina la cebolla. - Corta la guindilla en pequeños aritos. - Mezcla la miel, el aceite, el limón o vinagre, el sal y pimiento y incorpora también a la lechuga.

Distribuye entre la lechuga las frambuesas y las almendras.

¡Qué aproveche!