22 nov 2023 2e deel op de muur in Alicante.png Tweede deel op een muur in Alicante Tweede deel op een muur in Alicante
22 nov 2023 man van la mancha.png Musical met Huub van der Lubbe als Don Quichot Musical met Huub van der Lubbe als Don Quichot
15 okt 2023 banner StudyGo en JyR.png StudyGo, de vernieuwde WRTS oefen-applicatie (deel 2) StudyGo, de vernieuwde WRTS oefen-applicatie (deel 2)
10 okt 2023 20240415_075936.jpg Artikel in september nummer van FOCO Artikel in september nummer van FOCO
1 okt 2023 deel 1 spreuk op de muur.png Op een muur in Alicante vond ik deze tekst. Op een muur in Alicante vond ik deze tekst.
1 sep 2023 Prezi h1.png Nieuws over het werken met de Prezi's Nieuws over het werken met de Prezi's
lechuga mixta.jpg
Maak een zomers gerecht: Ensalada de Higos y Queso de Cabra 11 mei 2016

Maak deze heerlijke zomerse salade en verras je familie. Het is heel gemakkelijk te maken maar de combinatie van vijgen, frambozen en geitenkaas is verpletterend lekker:  ‘es muy sabroso’.

Alleen jij kunt hem maken, omdat hij in het Spaans staat beschreven:

Ingredientes para cuatro personas:

  • 200 gramos de lechuga mixta
  • 90 gramos de queso de cabra
  • 4 higos
  • media cebolla roja
  • media guindilla
  • 1 cuchara de miel
  • 2 cucharas de aceite de oliva
  • 1 cuchara de limón o de vinagre balsámico
  • sal y pimiento
  • 15 frambuesas
  •  (eventual 30 gramos de almendras)
     

Lava y desinfecta la lechuga mixta. - Trocéalas un poco con las manos, colócalas dentro de una ensaladera grande. - Corta el queso de cabra en trozos. - Lava los higos y córtalos en cuartos. - Incorpora a la lechuga junto con el queso de cabra.

Corta muy fina la cebolla. - Corta la guindilla en pequeños aritos. - Mezcla la miel, el aceite, el limón o vinagre, el sal y pimiento y incorpora también a la lechuga.

Distribuye entre la lechuga las frambuesas y las almendras.

¡Qué aproveche!