9 feb 2016 Don in Great Britain.jpg Twitter met Don Toro Twitter met Don Toro
9 feb 2016 LinkedIn.jpg Discussiegroep op LinkedIn Discussiegroep op LinkedIn
9 feb 2016 website picture.jpg Twitter met Juan y Rosa Twitter met Juan y Rosa
8 dec 2015 Auteur nieuwsbrief 2.jpg Juan y Rosa, al op meer dan 750 basisscholen bekend en ingezet. Juan y Rosa, al op meer dan 750 basisscholen bekend en ingezet.
7 dec 2015 Linkedin nieuwsbrief.jpg Discussiegroep gestart op LinkedIn Discussiegroep gestart op LinkedIn
7 dec 2015 Facebook dec  2015 2.jpg Sevilla, mooie stad in het zuidwesten van Spanje Sevilla, mooie stad in het zuidwesten van Spanje
Panjote.jpg
El Panjote 8 jul 2016

Het broodrecept van Don Quijote: el “Panjote” (in Nederland ‘Herman’ genoemd)

De eerste dag krijg je Panjote van mij, Don Toro. (Lees hieronder hoe je kunt beginnen.)
De tweede en derde dag wil Panjote geroerd worden.
De vierde dag heeft Panjote honger.
Geef hem 150 gr suiker (of honing), 225 gr bloem en 250 ml melk(kamertemperatuur). Goed roeren maar geen mixer gebruiken.
Tot en met dag acht wil Panjote geroerd worden.
De negende dag heeft Panjote weer honger.
Geef hem weer 150 gr suiker (of honing), 225 gr bloem en 250 ml melk(kamertemperatuur).Verdeel Panjote dan over vier bakjes. Drie ervan geef je samen met dit recept weg aan vrienden of vriendinnen. En de vierde bewaar je zelf nog een dag. Die dag moet Panjote nog wel geroerd worden.
De tiende dag heeft Panjote weer honger en ga je er een heerlijk  brood van maken. Geef hem 3 eieren, 100 ml olijfolie, 250 gr bloem, 200 gr suiker, 1 tl* kaneel, 2 tl bakpoeder en eventueel 100 gr walnoten en 100 gr rozijnen. Goed roeren maar niet mixen.
Stop Panjote in een ingevet bakblik (un molde) en bak hem in de oven op 175°C. Voor een gewone oven is 1 uur genoeg en bij een heteluchtoven mag hij er al na drie kwartier uit. Het is een heerlijk smaakvol brood.

¡Que aproveche!
* tl = theelepel
     
Wil je zelf met Panjote beginnen neem dan:

  • 100 gram suiker
  • 250 ml warm water
  • 1 zakje gist ( 7 gram)
  • 225 bloem

Suiker oplossen in 1/2 kopje van het warme water.
Strooi gist erbij, laat 10 minuten staan.
Roer de rest van het warme water erbij en de bloem.
Klop totdat het een glad beslag is.
Goed afdekken met een theedoek.
Laat rusten op kamertemperatuur tot de volgende dag, dat is dan je eerste dag.

Let op: het beslag moet je in een ruime bak doen omdat het gaat gisten en dus gaat groeien.