10 feb 2017 almendras.jpg Twee heerlijke gerechten Twee heerlijke gerechten
10 feb 2017 Raúl Arévalo, la mejor película.jpg 31e uitreiking Goya-premios 31e uitreiking Goya-premios
10 feb 2017 La tamborrada.jpg Twitter met Juan y Rosa Twitter met Juan y Rosa
10 feb 2017 nina.jpg Twitter met Don Toro Twitter met Don Toro
14 dec 2016 villancico.jpg Villancicos op cd 1 Villancicos op cd 1
14 dec 2016 Edmodo.jpg Edmodo reactie van gebruikers Edmodo reactie van gebruikers
presenteren.jpg
Bezoek aan de Carrousel in Eindhoven 4 okt 2016

De Carrousel in Eindhoven geeft al een aantal jaren aan de kinderen in de BSO Spaanse lessen. Dit jaar kiezen zij voor de leermethode Juan y Rosa. De jongste groep zal les krijgen uit Soy Don Toro en de oudere groep uit Juan y Rosa están de vacaciones. Aangezien de groep divers is doordat ze deels bestaat uit kinderen van alleen Nederlandse ouders en deels uit kinderen van moeder of vader uit Latijns-Amerika willen zij een Nederlands ondersteunde leermethode gaan gebruiken. De leermethode Juan y Rosa heeft als bijkomstig voordeel dat het een leermethode is waarbij de kinderen verschil mogen maken onderling qua niveau of snelheid.

In een gezellige sfeer met lekkers bij de koffie en een lunch, hebben we alle vragen kunnen uitwisselen. Aan de hand van een PowerPoint heb ik de groep een overzicht kunnen bieden van de gehele leermethode en zijn achtergrond, hebben we kunnen praten over het inzetten van de leermethode in hun specifieke klas-omgeving en hebben we de start van de leermethode besproken. Wat ik meenam uit deze ontmoeting is de vraag of de handleiding voor de begeleider nog verder gedetailleerder de houding van de begeleider beschrijven kan; wat wordt verwacht van de begeleider in de lessen. Daarnaast is het voor de begeleider van de lessen uit Soy Don Toro gemakkelijker als hij/zij weet hoe de vervolgstappen zijn in de begeleidende Prezi.

Na elkaar bedankt te hebben kreeg ik nog een mooi aandenken mee. 

 

COOKIE INFORMATIE

Voor een volledige werking van deze website wordt gebruik gemaakt van cookies.
Meer informatie over cookies > Accepteren