29 mei 2018 beurzen.jpg Beurzen in 2018 Beurzen in 2018
29 mei 2018 el certificado A2+ Toets deel 1 en 2 Toets deel 1 en 2
29 mei 2018 La Holandesa Twee nieuwe Spaanstalige films in uw filmhuis Twee nieuwe Spaanstalige films in uw filmhuis
29 mei 2018 Talent.jpg Reactie op een stelling in het tijdschrift Talent Reactie op een stelling in het tijdschrift Talent
20 feb 2018 Congressen.jpg Beurzen in 2018 met Juan y Rosa Beurzen in 2018 met Juan y Rosa
20 feb 2018 Cinospaans.2.jpg Uitgeverij in eigen beheer Uitgeverij in eigen beheer
2017-02-18 13.13.57.jpg
Congres in Ede “Talent in de klas” 10 feb 2017

Op donderdag 16 februari was een congres georganiseerd waarbij ik genoten heb van uw warme belangstelling in mijn stand van Juan y Rosa. U kunt hier nog informatie vinden over dit congres en over de volgende congressen. Op 12 april zal ik ook weer aanwezig zijn op de informatiemarkt in de Reehorst. Op de website vindt u informatie over deze congressen: aanmelding, lezingen/workshops, etc.

De titel van afgelopen donderdag, 16 februari was: Wat is onze invloed bij begaafdheid?

Ik was erg benieuwd naar de sprekers en de workshops van die dag. We kunnen m.i. de begaafdheid niet beïnvloeden maar wel de motivatie om te leren en dus om die begaafdheid te gebruiken. De begeleider/coach kan zowel positieve als negatieve invloed hebben op de motivatie van de (begaafde) leerling. Belangrijk genoeg om erachter te komen hoe we die hoogbegaafde kunnen helpen of hoe we hem tegenwerken. Mijn zienswijze is dat we de hoogbegaafde positief kunnen begeleiden door hem ruimte, mogelijkheden, materialen en tijd te bieden waarmee hij gestimuleerd wordt om te leren zelfverantwoordelijkheid te nemen bij zijn leerwerk en zo tot zelfsturing gestimuleerd wordt bij zijn leren. Zijn intrinsieke motivatie wordt aangesproken.

Op 12 april sta ik op de informatiemarkt van het van Gorcum congres ‘Spelen is leren’ (over spelend en onderzoekend leren). U bent wederom van harte welkom in mijn stand.

Tijdens beide congressen kunt u proeven van gebrande amandelnoten waarvan het recept in deze nieuwsbrief staat.